هنر آینه کاری چیست ؟

 آینه کاری چیدن هنرمندانه قطعات کوچک آینه در کنار هم است که باعث تلألو نور و روشنایی بر روی سقف و دیوارها می‌شود؛ نور و روشنایی از ویژگی‌های بارز این هنر است که همین امر منجر به محبوبیت آن در دوره‌های مختلف تاریخ شده است. به طور کلی در فرهنگ کهن ایرانیان، آب و آینه به عنوان نماد پاکی و روشنایی بوده و احتمالا به همین دلیل در معماری ایرانی از آینه زیاد استفاده می‌شده است. در قرون وسطی به جای آینه، از فولاد صیقل داده شده استفاده می‌کردند، تا اینکه با تحولی که ایجاد شد کاربرد شیشه را در ساخت آینه کشف کردند. آینه‌های ابتدایی شیشه‌ای بودند که پشت آن پوششی از ورقه‌ های نازک سرب بود.

 
تاریخچه آینه کاری چیست ؟
 مدارک تاریخی نشان می‌دهد که اولین بار تزئین بنا با آینه در شهر قزوین در دیوان خانه شاه طهماسب انجام شده است. پس از تغییر پایتخت از قزوین به اصفهان آینه کاری در کاخ اشرف توسعه یافت و از آن تاریخ در کاخ‌های سلطنتی اصفهان از آینه استفاده می‌شد که معروفترین کاخ‌ آن که در آن آینه کاری شده، آینه خانه بوده که به دلیل کاربرد زیاد آینه، این بنا بسیار زیبا می‌باشد. کاخ آینه خانه دارای 18 ستون آینه کاری شده بود و همچنین تالار، سقف ایوان و دیوارهای آن از آینه‌های یکپارچه به طول 1.5 تا 2 متر و عرض 1 متر تزیین شده بود. کاخ چهلستون هم که در دوران پادشاهی شاه عباس دوم ساخته شد، در آن آینه‌های زیادی به کار رفته است. در این کاخ برای تزیین سقف، دیوار و تالار از آینه‌های قدی و قطعه‌های کوچک آینه و شیشه‌های رنگی استفاده شده و 18 ستون ایوان نیز بدنه آن با آینه و شیشه‌های رنگی آراسته شده است. در قرن 13 هجری آینه کاری با پیشرفتی که کرد در تالارها و اتاق‌های شمس العماره یا کاخ آینه در تهران، حرم حضرت عبدالعظیم در شهر ری و آینه کاری دارالسیاده آستان قدس رضوی در مشهد انجام شد. اما در آینه‌کاری‌های انجام شده در مجموعه کاخ سعد آباد شمیران و کاخ مرمر در تهران تکامل و نوآوری‌های تازه‌ای دیده می‌شود. از این پس آینه کاری، به غیر از کاخ‌های سلطنتی و مکان‌های مذهبی، به صورت گسترده در مکان‌هایی مانند هتل‌ها، رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و در دکوراسیون خانه‌های استفاده شد. 
 
 
چرا آینه کاری می‌کنیم؟
آینه‌ها دارای طرح‌ها و اندازه‌های مختلفی هستند که هر کدام ظرافتی خاص به فضا می‌دهند. به کار بردن آینه در فضا، منجر به بزرگتر جلوه دادن آن می‌شود و نیز با انجام آینه کاری نور اتاق بیشتر می‌شود. بهترین فضا برای قرار دادن آینه کاری‌های مدرن، اتاق نشیمن می‌باشد به این دلیل که دارای بیشترین اهمیت و استفاده در بین فضاهای داخلی است. برای دکوراسیون داخلی این فضا می‌توان، تنها بخشی از دیوار را به اندازه یک تابلو آینه کاری کرد و برای اینکه این آینه کاری‌ های مدرن بیشتر به چشم بیایند می‌توان از کاغذ دیواری‌های جذاب در دیوار اطراف آن استفاده کرد. کاربرد دیگر آینه‌کاری‌های مدرن در تزیین راهروها و ورودی خانه می‌باشد که بدین ترتیب می‌توان آنها را از یکنواختی درآورد. همچنین می‌توان از آینه‌کاری ‌های مدرن به عنوان پارتیشن استفاده کرد. بنابراین با این ترفندها می‌توان به دکوراسیون داخلی جذابیت و درخشندگی بخشید.